Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség szerint semmi náci nem volt az SS-jelvény alatt tartott leányfalui házibuliban

2020. szeptember 14., hétfő 16:44

Nem náci rendezvény volt a szentendrei rendőrség szerint az a Leányfalun tartott július 25-i házibuli, amelynek helyszínén, egy ház erkélyén az SS jelvényével díszített zászlót helyeztek el.

Az ügyről a 444 számol be. E szerint a zászlót egy járókelő vette észre, és elkezdte fotózni az erkélyt, mire az ünneplők közül egy nő meg egy férfi odament hozzá. Először azt mondták neki, hogy valakinek a 44. születésnapját ünneplik, tehát értelemszerűen a szám látható az zászlón. A járókelő nem hitt az ünneplőknek, erősködött, hogy szerinte az igazából az SS jelvénye, tiltott önkényuralmi jelkép, ami zsidóként zavarja őt. A válasz erre az állítása szerint az volt , hogy 

Igen nácik vagyunk. Neked indul a vonatod.

A vitából feljelentés lett, nyomozás indult, amelyet a szentendrei rendőrség határozata szerint bűncselekmény hiánya miatt megszüntettek. Ebben felidézik, hogy a rendőrség kivonult a helyszínre, ahol az ünneplők megismételték, hogy egy villanyszerelő kolléga 44. születésnapját ünnepelik, a transzparensen pedig az életkorát jelző szám szerepel. 

A rendőrségi határozat megjegyzi, hogy a házibuli résztvevői nyugodtak voltak, és nem mutattak arra utaló jelet, hogy valamilyen szélsőséges szervezet tagjai lennének.

Az SS (Schutzstaffel) az Adolf Hitler fémjelezte náci Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) katonai szervezete volt.

Rovatok