Index Vakbarát Hírportál

Megvan az MSZP két hivatalos társelnök-jelöltjei

2020. szeptember 14., hétfő 20:53

Zárt listán választják majd meg az MSZP új vezérkarát a szeptember 19-i tisztújító kongresszusán. A tizenöt tisztségre nem egyesével voksolnak, hanem a tizenötös lajstromról egyetlen szavazással döntenek.

Mesterházy Attila végül nem nyújtott be listát, Havas Szófia pedig nem tudott listát állítani, ezért Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök lett az MSZP két hivatalos társelnök-jelöltje.

Hétfőn ülésezett az MSZP megyei elnöki értekezlete, amelyen Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes listáján szereplők vállalták a jelöltséget, addig a Havas Szófia listáján szereplők nem.

Mesterházy Attila a megyei elnöki értekezlet megkezdéséig nem jelentkezett saját listával, így arról a testület nem is tudott dönteni. A politikus az ATV-nek azt mondta, hogy őt senki nem kérdezte meg arról, egyetért-e a zárt listás indulással, és úgy látja, hogy nincsenek küldöttcsoportok a döntések mögött.  Hozzátette, hogy a tisztújítás kaotikussá vált, ezért döntött úgy, hogy nem ad le listát. Ez nem választás, csak szavazás lesz – nyilatkozta a politikus.

Hivatalosan tehát jelenleg két társelnök-jelölt van, ők Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes.

Rovatok