Index Vakbarát Hírportál

Vidnyánszky Attila szerint pajzsként használják a diákokat

2020. szeptember 14., hétfő 09:49

Öntudatos, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben – hangsúlyozta a Hír TV Bayer show című műsorában Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke. Hozzáfűzte:

Egyenes, nem összetákolt emberhalmazt, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennük. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el.

Arra a kérdésre, hogy mi a problémájuk a kuratóriumi elnök személyével az egyetem tanárainak és hallgatóinak, Vidnyánszky Attila azt mondta, hogy erre „nagyon nehéz válaszolni, az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok teljesen el vannak szeparálva”. Szerinte a gyerekek, a diákok „élete van föltéve a kártyaasztalra, és őket használják pajzsként ebben a történetben”.

Gátlástalanul, senkit nem érdekel az, hogy mi lesz ezzel a félévükkel, miközben az összes diákot tekintve 85 százalékuk aktiválta a félévet, az elsősöknél szinte mindenki. Magyarul ők szeretnének tanulni, ők még mindig hisznek abban, hogy oktatás lesz és tanulni fognak

– közölte a kuratóriumi elnök, aki arról is beszélt, hogy az egyetemen szélesíteni kívánják a jelenlegi szakmai spektrumot, és megszüntetnék azt a 30 éve visszatérő problémát, hogy túlhajszoltak a diákok. A célok között az is szerepel, hogy az intézmény ismét elismert legyen a nemzetközi színházi életben.

Rovatok