Index Vakbarát Hírportál

Elsősök vannak karanténban Tatán

2020. szeptember 15., kedd 01:05

A tatai Vaszary János Általános Iskolában is megjelent a koronavírus - adta hírül a kemma.hu. Rabi Ildikó, intézményvezető helyettes a Komárom-Esztergom megyei hírportálnak elmondta, hogy az egyik elsős osztály osztályfőnöke betegedett meg. Mivel a tanárnő csak a saját osztályával és közvetlen munkatársaival érintkezett, ezért csak az ő karanténjukat rendelték el vasárnap éjfélig.

Az osztályfőnök már egy hete otthon tölti betegszabadságát, a teszt pedig múlt hét pénteken igazolta a koronavírus gyanúját.  Az iskola további működését nem befolyásolja az eset.

Vasárnap a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja számolt be arról, hogy az iskola több diákja is karanténba került, továbbá szeptember második hétvégéjén kiderült, hogy a Péch Antal – Bánki Donát Technikum egyik diákjának koronavírus tesztje pozitív lett. 

A diák utoljára szeptember 7-én volt iskolában. Az intézmény vezetése akkor úgy döntött, hogy elővigyázatosságból a tanuló osztálytársai már csak online tanulhatnak a következő héten. A többi tanuló órarendje nem változott.

Rovatok