Index Vakbarát Hírportál

Bangóné: emberkísérlet lesz a Szuperkupa-döntő

2020. szeptember 16., szerda 19:16 | aznap frissítve

Az európai Szuperkupa-döntő ügyében Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökéhez fordult Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője. Az ellenzéki képviselő az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy maga az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nevezi „emberkísérletnek” a jövő heti meccset, amelyet „az Orbán-kormány beleegyezésével rendeznek meg”.

Emlékeztetett: az MSZP a járványhelyzet miatt több hete követeli, hogy nézők nélkül rendezzék meg a találkozót, de az UEFA és az MLSZ hajthatatlan. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy arról kérdezi Csányi Sándort, egyetért-e egy olyan rendezvény megszervezésével, amelyen „a magyar embereket és a külföldi szurkolókat is emberkísérletnek vetik alá”. A képviselő kíváncsi arra is, hogy milyen biztonsági intézkedések lesznek a mérkőzésen, és vállalja-e az MLSZ a felelősséget, ha mérkőzésen kapja el valaki a koronavírust.

A szocialista politikus továbbra is sürgette a tömeges, ingyenes tesztelést a koronavírus-járvány terjedésének megállítása érdekében. Azt javasolta, hogy a maszkhasználat elmaradása miatt befolyó bírságot is fordítsák erre a célra.

Az európai Szuperkupa-döntőt jövő csütörtökön rendezik meg Budapesten.

Rovatok