Index Vakbarát Hírportál

Nyolc koronavírusos beteg halt meg az elmúlt 24 órában, 581 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020. szeptember 16., szerda 08:40 | aznap frissítve

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő, 4153-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 58, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

Orbán VIktor szombaton az M1-nek adott interjújában azt mondta, amire figyelnünk kell, az nem a megbetegedések, hanem a halálesetek száma. A nyolc haláleset rekordnak számít koronavírus-járvány magyarországi hullámában.

Az azonosított fertőzöttek száma valószínűleg csak a töredéke az összes fertőzöttének. 

Az Orbán-kormány kiemelte, hogy a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Kérik, hogy

Kiemelt továbbá az idősek és a krónikus betegek védelme: az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Rovatok