Index Vakbarát Hírportál

Bekeményít a közösségi média

2020. szeptember 18., péntek 08:26 | három éve frissítve

A Twitter az amerikai elnökválasztás előtt szigorítani fogja a politikusok és az újságírók fiókjainak biztonságát. A kaliforniai cég olyan változtatást vezetne be, ahol azonnal szűrni lehet a gyanús bejegyzéseket, felgyorsítják a fiókok helyreállítását, és kötelezik a felhasználókat az erős jelszavak választására.

A szigorítások az amerikai kongresszus és a kormányzat tagjainak, a tagállami kormányzóknak, a politikai pártok és az elnökjelöltek kampánymunkatársainak Twitter-fiókjait érintik. A nagy amerikai médiatársaságokat és politikai újságíróikat a Twitter külön értesíti a várható változtatásokról.

A másik nagy közösségi médium, a Facebook csütörtökön azt jelentette be, hogy több felhasználói kör – a gyűlöletbeszédet hangoztatók, az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsokat adók – hozzáférését szigorítja meg.

A kínai TikTok videómegosztó közösségi hálózat is csatlakozik az Európai Unió önkéntes, online terjesztett magatartási kódexéhez,

amely a gyűlöletbeszéd felszámolását célozza. Az óriási népszerűségnek örvendő social csatorna beépített olyan szűrőket, amelyek szinte azonnal és végérvényesen kitiltják azokat a felhasználókat, akik uszítanak, illetve illemtelen tartalmakat töltenek fel.

Rovatok