Index Vakbarát Hírportál

Feljelentették az apát, aki maszk nélkül, a biztonsági őrt fellökve rohant gyermekéhez a budapesti kórházban

2020. szeptember 18., péntek 14:24

Mély megdöbbenéséről ír Facebook-oldalán a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. A IX. kerületi intézménybe egy szülő okozott kínos perceket: a látogatási tilalom dacára a kórházba rohant bent fekvő gyermekéhez, maszk nélkül, félrelökve a biztonsági őrt. 

Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollégák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a gyermekszív-központ második emeletéig.

– írta bejegyzésében az intézmény. A férfit utolérte a biztonsági őr, aki felszólította, hogy vegye fel a maszkot, de a férfi erre sem volt hajlandó, megütötte az őrt. A klinika egyébként azt írja, hogy sajnos nem ez volt az egyetlen eset, amely szíven ütötte őket az elmúlt időben: nagyon sokan kritizálják őket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeikért. 

Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív- és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!

Rovatok