Index Vakbarát Hírportál

Újabb fertőzöttségi rekord: csaknem ezer új beteg

2020. szeptember 18., péntek 08:45

941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 16 111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt hat idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 669 főre emelkedett, 4240-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 11 202 fő. Az aktív fertőzöttek 42, az elhunytak 58, a gyógyultak 41 százaléka budapesti. 374 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen – írják a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Kérik, hogy 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerülése érdekében.

Rovatok