Index Vakbarát Hírportál

Nyomozás indult a Bíró Ica kilakoltatása közben megsérült rendőrök ügyében

2020. szeptember 19., szombat 07:39

 

Hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie annak az ismeretlen asszonynak, aki Bíró Ica kilakoltatása alatt rátámadott a kiérkező rendőrökre. A készenléti rendőrök azért sérülhettek meg, mert a „ szimpatizánsok” közül egy nő az ajtó mögül előlépve valamilyen olajos anyaggal fújta le őket.

– A Központi Nyomozó Főügyészség készenlétes ügyészének utasítására a rendőrség szemlét tartott, amelyben halaszthatatlan nyomozási cselekménnyel a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a nyomozás megindult. Gyanúsítotti kihallgatás az ügyben nem történt

– mondta a Blikknek Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész.

Egy szemtanú szerint a nő ötlete eredetileg az volt, hogy étolajat öntsenek a kőpadlóra, és a rendőrök elcsússzanak.

Bíró Ica értetlenül áll a történtek előtt és állítja, hogy lehet, hogy a provokátor csak még nagyobb bajba akarta sodorni. Már a pakolásnál, a rendőrök kiérkezése előtt is azt mondta, étolajat kellene önteniük a padlóra, hogy megnehezítsék a rendőrök munkáját. – Nem tudom, ki volt az a nő, nem ismerem és a barátaim se. Egy órától nyitva volt a lakás ajtaja, jöttek tévéstábok, fotósok, szimpatizánsok, volt, aki egy kis gyümölcsöt, meleg ételt hozott, páran bútorokat tologatni, pakolni, takarítani segítettek. Ez a nő besurrant, elvegyült a devizahitel-károsultak között – mesélte a lapnak.

Rovatok