Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Perkáta polgármestere, egyik alpolgármestere és egy képviselő

2020. szeptember 21., hétfő 18:48

Szeptember 30-i hatállyal lemondott a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs, valamint Bogó Anikó alpolgármester és Szilasy László önkormányzati képviselő. Mindhárman a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület-Fidesz-KDNP jelöltjeként jutottak mandátumhoz tavaly októberben.

Azt még elviseltük volna, hogy magánszemélyként és helyi tisztségviselőként számos alaptalan vádaskodást és megaláztatást éltünk át az új képviselők egyikétől, sőt számos esetben fenyegetést is éltünk meg, amelyben lezsidózta tagunkat, politikai erőszakot, személyes tönkretételt, karddal való leszúrást, torokátharapást is kilátásba helyezett velünk szemben. De a helyben eredményes munkát végző és elismert szakemberek tevékenysége és Perkáta iránti lojalitása is megkérdőjelezésre került, kilátásba helyezve településen kívüli emberek, cégek idehozatalát.

– írták. A község honlapján található nyilatkozatukban elmaradt beruházásokra utalva azt hangsúlyozták, hogy nem vesznek részt Perkáta tönkretételében. Kiemelték, hogy az elmúlt egy évet a döntésképtelenség jellemezte, a testületben a többi képviselő „álfüggetlenségével” megtévesztette tavaly októberben a perkátai választókat, és „országos ellenzéki pártok érdekeit szolgálták saját településük, Perkáta érdekeivel szemben”.

A polgármesteri tisztségre viszont időközi önkormányzati választást szükséges kiírni, és az új polgármester megválasztásáig a megbízott polgármesteri tisztséget a jogszabályok és a saját SZMSZ-ünk alapján Sarok Mihály alpolgármester úr fogja ellátni, akivel szeptember 30-ig lefolytatódik az átadás-átvételi eljárás az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében

– áll nyilatkozatukban.

Rovatok