Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Egy szemtanú szerint Szijjártó Péter ebédelni is helikopterrel ment

2020. szeptember 24., csütörtök 11:17 | aznap frissítve

A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán osztotta meg, hogy egy szemtanú szerint Szijjártó Péter mégsem Őcsényben landolt a rendőrségi helikopterrel, hanem a szekszárdi Bodri borászat éttermében ebédelt meghívott vendégekkel és fideszes politikusokkal.

A politikus fotókat is csatolt bejegyzéséhez, amelyben arra is kitér,  hogy két héttel ezelőtt erről ő maga küldte el kérdéseit a Külügyminisztériumhoz, de eddig még nem kapott választ. 

Egy szemtanú szerint Szijjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propagandaeseményre – hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában… Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP-helikoptere elé sietni, és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről

– írja Hadházy a Facebook-bejegyzésében, hozzátéve, egy másik kérdésére ugyan jött válasz a külügytől, de a politikus szerint ebből csak annyi derül ki, hogy teljes mértékben megpróbálják eltitkolni, hogy a miniszter mikor, hova, hányszor helikopterezik.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium időközben reagált a hírre. Mint írják, a mai Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg. 

Hozzátették: Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.

Rovatok