Index Vakbarát Hírportál

Lassan vége a pollenszezonnak

2020. szeptember 25., péntek 07:44

Jócskán benne vagyunk már az őszben, bár az időjárás még nyárias, ami sokaknak jó érzés egy ilyen világjárvány okozta helyzetben, ám a pollenallergiásoknak sok kellemetlenséget okoz. 

Nékám Kristóf allergológus, immunológus az ATV Start műsorának nyilatkozott, ahol az úgynevezett pollenszezonról beszélt. A szakértő elmondta, hogy sajnos nem lehet megúszni a pollenszezont, mivel 600 méteres magasságig bőven vannak pollenek a levegőben, ráadásul a hazai lakosság több mint negyede pollenallergiás és a szezon bármelyik részében lehetnek tünetei, attól függően, mire érzékenyek. 

Arról is tájékoztatott a szakértő, hogy ebben az évben a környezetszennyezettség miatt súlyosabb volt az allergiások helyzete. Nékám Kristóf hangsúlyozta, hogy koronavírus fertőzés okozta tünetek egyértelműen megkülönböztethetők az allergiás tünetektől.

Az allergológus tájékoztatása szerint az eddigi meleg és száraz ősz tovább erősítette a pollenallergiások tüneteit, ám közelgő esőzések miatt most egy időre fellélegezhetnek. A szakértő szerint gyógyszerek nélkül az érintetteknek nehét átvészelni a szezont. 

Rovatok