Index Vakbarát Hírportál

Kunhalmi Ágnes miniszterelnökként is el tudná képzelni magát

2020. szeptember 26., szombat 14:08

Az MSZP múlt szombaton megválasztott társelnökével, Kunhalmi Ágnessel készített interjút az Ez a lényeg portál. A politikus elismerte, hogy pártja népszerűségének, illetve népszerűtlenségének hátterében több rossz döntés áll.

Biztosan csináltunk egy-két gyengébb kampányt is. Ezzel együtt nincs még egy párt, amely annyit kért elnézést, mint mi 

– mondta Kunhalmi Ágnes, hozzáfűzve, hogy ő  nem szeretné folytatni ezt a hagyományt. Szerinte az MSZP „a változás pártja”, és „világos, tisztességes és fenntartható utat” tud elindítani 2022-ben egy új kormánnyal. 

Kunhalmi Ágnes beszélt arról, hogy szerinte hazánkban számos területen máig napig hátrány éri a nőket és ezen változtatni akar, sőt, arra a kérdésre is válaszolt, hogy lenne-e Magyarország első miniszterelnöke. 

Jót tenne Magyarországnak, ha sokkal több nő dolgozna a politikában és a gazdasági élet felsővezetői pozícióiban. Nemcsak azért, mert egy nő más szempontokat is figyelembe vesz, hanem azért is, mert ez az emberi emancipáció egyik legfontosabb eleme. Ami pedig a miniszterelnökséget illeti: egy vezető politikus nem zárkózhat el semmilyen kihívástól. 

A frissen megválasztott társelnök a 2010 óta kormányzó Fidesz három legnagyobb bűnét is megnevezte. Eszerint Orbán Viktor pártja 

A vezető politikusok közül Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke már februárban kimondta, hogy nem akar miniszterelnök lenni 2022-ben, a momentumos Fekete-Győr András pedig a héten beszélt arról, hogy a DK-elnök felesége, a jelenleg EP-képviselő Dobrev Klára listavezetésével nem nyerhet az ellenzék.

(Borítókép: Kunhalmi Ágnes 2019-ben. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok