Index Vakbarát Hírportál

Kínos videó került elő Koncz Zsófia testvéréről

2020. szeptember 27., vasárnap 05:51 | aznap frissítve

Koncz Zsófia, a borsodi időközi választás fideszes jelöltjének testvéréről szivárgott ki egy videó. A kormánypárti jelölt szerint politikai ellenfele akar így nyomást gyakorolni rá.

A Facebookon kering egy videofelvétel, amelyen Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc szerepel. A fiatalember egy call centerben látható, ahonnan az aktivisták szokták telefonon keresztül szavazásra buzdítani a választópolgárokat.

Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetében? Biztos, hogy nem? 

– teszi fel a kérdést a kormánypárti képviselőjelölt öccse a telefonban, majd így folytatja: 

És a büdös kurva anyádat támogatnád, kisfiam? 

Az ügyben megkerestük Koncz Zsófiát is, HOGY MI A VÉLEMÉNYE A VIDEÓRÓL, VALAMINT HOGY NEM TARTJA-E PROBLÉMÁSNAK, HOGY A TESTVÉRE ILYEN STÍLUSBAN KOMMUNIKÁL, DE cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Frissítés!

Barátjával viccelt

Cikkünk megjelenése után mégis jelentkezett Koncz Zsófia, aki elismerte, hogy valóban a testvére látható a felvételen, de állítása szerint nem az időközi választás kampánya alatt, hanem még 2018-ban készült a felvétel, öccse pedig egy barátjával viccelődik rajta. 

Politikai ellenfelem a családomra mért ütéssel próbál rám nyomást gyakorolni, de egy ilyen családi tragédia árnyékában azt gondolom, hogy ez a lejárató videó egy rendkívül méltatlan próbálkozás. Én továbbra is csak a választókerületben élőkkel kívánok foglalkozni, és bízom benne, hogy a következő két hétben a másik oldal is tisztességes kampányt fog folytatni.

A fideszes képviselőjelt leszögezte azt is, hogy öccse nem közszereplő, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket az ügyben a videó feltöltőjével szemben.  

Durvul a kampány

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében egyébként azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert július 10-én egy motorbalesetben elhunyt a térség kormánypárti képviselője, Koncz Ferenc.  A kormányoldal az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja az októberi választáson.

Az ő neve onnan lehet ismerős, hogy még 2015-ben a Fidelitas alelnökeként Böröcz László elnökkel közösen ők vezették elő a provokátorfigyelőnek nevezett ötletet : közzé akarták tenni azok nevét, akik szerintük szándékosan zavarják az állami rendezvényeket. Később Koncz Zsófia a washingtoni nagykövetségen dolgozott külpolitikai munkatársként.

Az ellenzék vele szemben Bíró Lászlót indítja, aki 2018-ban a Jobbik színeiben 31,64 százalékot szerzett Koncz ellen, aki végül 49,3 százalékkal húzta be a körzetet. Mögé minden ellenzéki párt beállt, azonban a Jobbik nem szerepelhet a jelölőszervezetek között hivatalosan, mert a Nemzeti Választási Bizottság azt állapította meg, hogy jogszabálysértően vették nyilvántartásba a pártot. Erről részletesebben itt írtunk:

A kampány hangneme eddig sem volt finomnak nevezhető, a jobbikos kötődésű Bíró ugyanis már magyarázkodásra kényszerült korábbi, vállalhatatlan kijelentései miatt. Budapestet például „judapestnek” nevezte egy olyan poszt alatt, ami arról szólt, hogy többen azért hagyták ott a Jobbikot a fővárosban, mert nem értettek egyet a párt irányvonalával. Egy másik kommentben pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte az izraeli turistákat.

Bár Bíró nem ismerte el, hogy az idézett kommenteket ő írta volna, de a Facebook-oldalán reagált az őt ért kritikákra, amelyekben általánosságban bocsánatot kért korábbi kijelentéseiért. 

Rovatok