Index Vakbarát Hírportál

Kunetz Zsombor: A kapkodás emberéletekbe kerül

2020. szeptember 28., hétfő 15:38

Az egészségügyi szakértő Klubrádió Reggeli Gyors c. műsorában mondta el véleményét. Szerinte ősrégi, elavult, ma már használhatatlan koncepciót követ az egészségügyi kormányzat, amikor néhány nagy intézménybe koncentrálja a koronavírusos betegek ellátását, és odavezényel orvosokat, ápolókat. Ennek hatására a kis kórházakban orvoshiány léphet fel.

A kapkodás emberéletekbe kerül. Menthető betegek fognak meghalni mindkét oldalon, a covidos és az egyéb betegségben szenvedők között is.

Kunetz Zsombor azt állítja, hogy a járvány elleni védekezés nincs az Orbán-kormány kezében. Nyolc intézményben, köztük az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Szent János Kórházban és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban igyekeznek koncentrálni az ellátást, miközben a másik 80-90 kórház szakember nélkül marad. Mindez 600 koronavírusos beteg miatt történik, miközben 60 000 kórházi ágy van. Vagyis egy százalék miatt kockáztatják a fennmaradó 99 százalék ellátását.

Kunetz Zsombor szerint épp az ellenkezőjét lenne szükséges tenni, vagyis  a kis vidéki intézményekből kell most a humánerőforrást a nagyok felé átcsoportosítani, hiszen ezen megyei, egyetemi intézményekben kellene a jelenlegi COVID kapacitást összpontosítani, és nem a kis intézményeket felturbózni.

Rovatok