Index Vakbarát Hírportál

Közlekedésbarátok hétvégi kánaánja

2020. szeptember 30., szerda 14:03

Szombaton és vasárnap a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Közlekedési Múzeum, a Volánbusz és számos partnere a magyar járműgyártás és közlekedéstörténet meghatározó autóbuszait vonultatja fel a repülőtéri múzeumban. Látható lesz egyebek között Ikarus 55, Ikarus 250, Ikarus C56, Ikarus 955 és jobbkormányos Ikarus 480 típusú busz is.


A kétnapos találkozón összesen 40 járműből álló flotta mutatkozik be. De a statikus kiállítás mellett mindkét nap látványos Ikarus-felvonulás is zajlik az Aeropark-Vecsés-Ecser-Aeropark útvonalon, illetve a Volánbusz felújított farmotorosa teljesít ingajáratot a Népliget és Ferihegy között. A járatok a repülőmúzeum felé kétóránként közlekednek.

Sétarepülésre is mehetnek az előzetesen regisztráló utasok az idén 70 éves terminálról a világ egyetlen repülőképes Li-2-esével, amelyet a Goldtimer Alapítvány üzemeltet. 

Idén is lesz Ikarus talkshow, ahol a szervezők bemutatják a legnépszerűbb típusok történetét és nemzetközi karrierjét. A magyar autóbuszgyártás legendás alakjaival a világsikert elért típusok születéséről, tervezéséről beszélgetnek. Az is kiderül, hogy milyen kalandos módon sikerült egy-egy ikonikus járművet megmenteni és üzemképessé tenni az utóbbi években.

A programon kiállított járműveket, valamint a repülőgépek fedélzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség útmutatásai alapján takarítják és folyamatosan fertőtlenítik. Zárt térben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat egyszerre, figyelmeztetnek a rendezők.

Rovatok