Index Vakbarát Hírportál

Újabb pozíciót kap Lázár János

2020. október 1., csütörtök 16:07

Úgy tűnik, hogy Lázár János nem kerül vissza az országos politikába, de azért mégiscsak kap kormánybiztosi pozíciót. Egyből kettőt is – szúrta ki az mfor a Magyar Közlönyben.

Az egyik kormánybiztosi pozícióban a politikus feladatkörébe tartozik a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálása, illetve a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossal együttműködve a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálásáért is felel majd.

Továbbá Lázár János kapott egy másik kormánybiztosi feladatot is. Itt az lesz a dolga, hogy figyelemmel kísérje a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt Hódmezővásárhely–Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, illetve koordinálja a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakítását.

Ezek közül a geszti Tisza-kastély felújításai munkálatainak koordinálása az új feladat a korábbi kancelláriaminiszter számára, a többit már korábban is ellátta.

Rovatok