Index Vakbarát Hírportál

Kéktúra-barangolásra hív a Magyar Természetjáró Szövetség

2020. október 2., péntek 12:04

70 túra, 70 helyszín, 1168 km, 31 550 méter szintemelkedés. Mindez egy nap alatt, egy hét múlva kerül megrendezésre – adta hírül a Magyar Természetjáró Szövetség.

Az ősz legnagyobb hazai túraprogramján az Országos Kéktúra egy nap alatti közösségi teljesítésére invitálja a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) a természet kedvelőit.

A túraszakaszok egy része már megtelt, de biztosan talál még minden érdeklődő számára kedves térséget. A túrákra csupán regisztrálni kell, a részvétel ingyenes. Bővebb információ és további részletek az esemény honlapján.

A Magyarország legszebb hegycsúcsait bebarangoló túrákat felkészült szakemberek vezetik, a távok átlagos fizikummal is teljesíthetők.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és natúrparkok szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére. A következő években az Alföldi és a Dél-Dunántúli Kéktúrára kerül sor, így 3 év alatt teljessé zárul a Kék Kör.

(Borítókép: Belföldi turisták haladnak az Országos Kéktúra útvonalán a Kis-Kevély-hegy oldalában. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok