Index Vakbarát Hírportál

Fáklyás futást és zenés tüntetést tartanak az SZFE autonómiájáért

2020. október 3., szombat 18:41

Nemrég adták hírül a Színház- és Filmművészeti Egyetem, Hallgató Önkormányzatának közösségi oldalán, hogy három nappal ezelőtt a leköszönő vezetőségükkel együtt meggyújtották az egyetem autonómiáért égő lángot. A fáklyákat öt nagy egyetemi városba juttatják el.

A lángot 150 futó hordozza, összesen 1500 kilométert tesznek meg. A tervek szerint mind az öt városba egyszerre érkeznek a lángfutárok, ahol performanszokkal, zenés programokkal ünneplik az SZFE autonómiájáért folytatott küzdelmet. Az öt város Debrecen, Pécs, Kaposvár, Szeged, Eger. A fáklyás futást ezen a linken követhetik.

Október 4-én - írja az SZFE HÖK - a budapesti Szabadság téren is nagyszabású zenés demonstrációt szerveznek 17 órától. Felszólal Pálinkás József - egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, Hajós András - televíziós személyiség, Grecsó Krisztián író, Závada Péter költő, Kemény Lili filmrendező és Tarnóczi Jakab színházi rendező.

A résztvevőknek a maszk használatát kötelezővé ugyan nem tehetik, azért nyomatékosítják, hogy a résztvevők takarják el az arcukat és a lehetőségekhez mérten, tartsanak kellő távolságot egymástól.

Rovatok