Index Vakbarát Hírportál

Tarlós István: Látványpolitizálást folytat a főváros baloldali vezetése

2020. október 5., hétfő 10:13

Budapest volt főpolgármestere szerint a legfőbb sorskérdések – köztük az illegális bevándorlás és a családpolitika – tekintetében száznyolcvan fokos fordulat állna be, ha 2022-ben nem a kormánypártok győznének. Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott interjúban az ellenzéki összefogásról úgy vélekedett, hogy az indulatokra épít, a hataloméhség tartja egyben, és távolról sem természetes.

A kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás.

Budapest díszpolgára a főváros új vezetésére is ráhúzza a vizes lepedőt. Szerinte a baloldali városatyák látványpolitizálást folytatnak és időhúzásra játszanak, amikor például társadalmi vitát indítanak a háborúban megerőszakolt nők emlékére állítandó szobor ügyében, vagy konzultációt kezdenek árvízvédelmi műtárgyakról. 

A látványpolitizálásnak mégis van politikai haszna. Egyrészt de facto nem kell semmit csinálni, ergo nehéz hibázni

– fogalmaz Tarlós István, aki szerint így lehet várni közben a dicséretet.

"Lám, mi aztán demokratikusak vagyunk. Mindenről megkérdezzük a választókat." Nem lehet, hogy a választók cselekvést is várnak?

Hozzátette: sok mindent lehet mondani az ő időszakukra, mindenki munkájában lehet hibát találni, de elvárná, hogy a mindenki számára jó dolgokat pártállástól függetlenül értékeljék.

Miért kell mindig lehetetlen összefüggéseket kreálni és mindenben a rosszat keresni? 

– teszi fel a kérdést, megtoldva azzal, hogy ha felmerül a kérdés, miért nem valósul meg valami a városban, arra a jelenlegi felállásban mindig ugyanaz a két válasz: 

Vagy azért, mert én korábban nem csináltam meg (az mindegy lesz, hogy miért nem), vagy azért, mert a kormány nem adott elég pénzt. A teljesítmény a kampány során nem viszonyítási alap. Már 2019-ben sem volt az.

Tarlós István úgy véli, a kormánypártoknak a kommunikáció területén össze kell szedniük magukat, nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak, és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita. Nincs jó véleménye a Budapest-infók elmaradásáról és helyette a közösségi oldalak kizárólagosságáról sem.

Az infókon bárki bármit kérdezhetett. A Facebook nem szól vissza, és soha nem kell kínos kérdésekre válaszolni – amelyek, ugye, fel sem tehetők

 fogalmaz a volt főpolgármester a Magyar Nemzet hasábjain. 

Rovatok