Index Vakbarát Hírportál

Fürjes Balázs: Judapestezve lépett át egy határt Karácsony Gergely

2020. október 7., szerda 12:24

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor más ellenzéki pártok vezetőivel együtt olyan jelöltet állított a borsodi időközi választáson, aki „náci, rasszista, cigánygyűlölő” – mondta a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban Fürjes Balázs hangsúlyozta, a Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke által jelölt Bíró László egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte, és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

Tehát gyomorforgató, elfogadhatatlan kijelentéseket tett, és szerintem a főpolgármesternek kellett volna az elsőnek lenni, aki a judapestezve zsidózó jelölt ellen fellép, és követeli a visszaléptetését

– mondta. Hozzátette, hogy ehhez képest Karácsony Gergely egy kampányvideóban „teljes mellszélességgel” kiáll az antiszemita jelölt mellett. Fürjes Balázs szerint ez a budapesti zsidóság és minden jóérzésű magyar ember elárulása.

Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet

– mondta Fürjes Balázs, hozzátéve, az ellenzéki pártok koalíciós kényszerről beszélnek a jelöltállítással kapcsolatban,

de az egész borsodi Jobbikban nincs egy ember, aki nem náci?

– tette fel a kérdést. 

Rovatok