Index Vakbarát Hírportál

Balog Zoltán kapta a gróf Batthyány Lajos-díjat

2020. október 7., szerda 10:21

A Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, az emberi erőforrások volt minisztere vehette át az első alkalommal átadott elismerést a polgári Magyarországért tett erőfeszítéseiért a Magyar Batthyány Alapítványtól.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a díjazottat méltatva valódi építő embernek nevezte Balogh Zoltánt,

aki épített már templomot és házat, de leginkább emberekből épít testi-lelki kötőerővel bíró közösségeket

Tevékenységének fontosabb állomásait felidézve hangoztatta továbbá, hogy Balog Zoltán a parlamentben az emberi jogok elkötelezett védelmezője, államtitkárként a hazai cigányság segítője, a felzárkózási program elindítója volt, továbbá a Polgári Magyarországért Alapítvány elnökeként szorgalmazója a keresztény értékek és a polgári közösségek magyarországi és nemzetközi megerősítésének. A miniszter szerint Balog Zoltán ötgyermekes édesapaként, nyolcunokás nagyapaként, lelkészként és közéleti emberként is a családbarát Magyarország hiteles zászlóvivője.

(Borítókép: Balog Zoltán átveszi a gróf Batthyány Lajos-díjat Batthyány-Schmidt Margittól a Magyar Batthyány Alapítvány elnökétől az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Batthyány-örökmécsesnél 2020. október 6-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok