Index Vakbarát Hírportál

Naponta akár tízezer karantént is ellenőrizhetnek a rendőrök

2020. október 8., csütörtök 15:20

Egy nap akár tízezer vagy annál több hatóság által elrendelt karantént is ellenőrizhetnek a rendőrök – mondta az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, Gál Kristóf.

Gál Kristóf  ismertette, hogy kollégáinak az elmúlt 24 órában 42 esetben kellett intézkedni, mert egyes személyek nem vagy nem megfelelően viseltek maszkot az előírt helyeken. Ebből tizenkét esetben tömegközlekedési járműveken volt helytelen a maszkviselés, ám az egyenruhásoknak pusztán figyelmeztetniük kellett a szabályszegőket.

Ugyanígy jártak el a rendőrök azzal a harminc személlyel szemben, akik üzletekben, boltokban és az előírt helyeken nem vagy rosszul viselték a maszkot, esetükben is elég volt a járőröknek figyelmeztetni. Eddig összesen 946 esetben kellett a védelmi intézkedés elmulasztása miatt a rendőröknek intézkedni.

Az elmúlt 24 órában 10 635 hatósági házi karantént ellenőriztek a rendőrök, és 3056 új vesztegzárat kellett elrendelni, ezek többségét határátlépőknél. Jelenleg összesen 20 217 hatósági karantén van érvényben hazánkban. Az elektronikus ellenőrzés lehetőségével eddig 1027 fő élt már.

Rovatok