Index Vakbarát Hírportál

Szebbik arcát mutatja hétvégén az ősz

2020. október 9., péntek 07:04

A fátyol- illetve kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteki előrejelzésében. 

Mint írják, a mai legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható, késő estére pedig 9-15 fokra hűl le a levegő. Szombatra is biztató a jóslat: általában több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, noha estefelé már elkezd vastagodni a felhőzet.

Napközben nem várható csapadék, de estétől nyugaton, északnyugaton néhol már eshet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul

– jelzik szombatra, vasárnapra pedig még mindig ígérnék némi napsütést keleten, máshol viszont még esőre is számíthatunk.

Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg keleten helyenként lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok. A nyugati és a középső országrészben többfelé számítani lehet esőre, záporra, keleten csak helyenként valószínű csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de az északnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. 

Rovatok