Index Vakbarát Hírportál

Érkeznek az emeletes vonatok

2020. október 9., péntek 12:33

Az év végéig hetente érkeznek új emeletes vonatok a MÁV-Starthoz. A Magyar Nemzetnek a Stadler Trains Magyarország vezérigazgatója, Dunai Zoltán elmondta: felgyorsítják az emeletes vonatok kiszállítását, amely az év folyamán a koronavírus-járvány miatt akadozott a tervezett ütemezéshez képest.

Az első tizenegy szerelvény végszerelése a Dunakeszi Járműjavítóban zajlik, a hatósági engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van. A további 29 KISS végszerelése Belaruszban, a Stadler Minszk melletti gyárában történik majd. A MÁV eddig három szerelvényt helyezett utasforgalmi próbaüzembe, az év hátralévő részében hetente egy hatszáz személyes emeletes vonat kezdheti meg utasforgalmi tesztjét. 

Év végére, jövő év elejére így a tervek szerint összesen 15-19 KISS szerelvény szállítja majd az utasokat a budapesti elővárosi forgalomban.

(Borítókép: A MÁV Start Zrt. sok utas befogadására készült Stadler KISS emeletes villamos motorvonata Vác felé indul a főváros Nyugati pályaudvaráról 2020. szeptember 23-án. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok