Index Vakbarát Hírportál

Lezárt határátkelőn akadt el egy Szlovéniába átjutni próbáló autó

2020. október 9., péntek 10:36

Egy svéd autó román utasaival a szlovén határon akadt fenn. Szó szerint, mivel a lezárt határátkelőt megkerülve, a vízelvezető árkon keresztül próbált átjutni a jármű, ám a felázott talajon megfeneklett.

A police.hu híre szerint a lenti rendőrök a járványügyi intézkedések miatt ideiglenesen betonelemekkel lezárt bödeházi határátlépőnél találtak rá a svéd rendszámú személyautóra, amelyben öt román állampolgár, köztük három gyermek ült.

A rendőrök a szabálysértésnek számító tiltott határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást, de a járműben utazó nőt még a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. Ő ugyanis pont az áthaladást tiltó jelzőtáblákat szedte szét, hogy annak talpait az árokba fektetve átjussanak a vizesárkon. Miután pedig elakadtak, magát a KRESZ- táblát is a kerekek alá tették, hogy kijussanak a kínos helyzetből. A vádak alapján azonban úgy tűnik, ezzel csak rontottak a helyzetükön. 

Szabálysértés esetén ugyanis a helyszíni bírság összege ötezertől ötvenezer forintig terjedhet. Amennyiben viszont eljárás indul, a pénzbírság legmagasabb összege akár százötvenezer forint is lehet.

Rovatok