Index Vakbarát Hírportál

Maruzsa Zoltán: Sikeres a védekezés a köznevelési intézményekben

2020. október 9., péntek 07:16

Az intézményeknek csak egy viszonylag kis százalékában jelentek meg egyedileg fertőzések, döntő többségükben viszont sikerült ennek a megakadályozása. Konkrét adatokra fordítva, a szerdai napon országosan 25 óvodában volt rendkívüli szünet, ami a 2947 intézménynek a 0,84 százaléka, illetve 88 iskola esetében működtek tantermen kívüli digitális rendben egyes osztályok, ami alatta marad a 3 százaléknak. Az történt, amit sejtettünk–reméltünk

– nyilatkozta Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádiónak.  A napi esetszámokban a 14 éven aluliak csak 4-5 százalékban vannak jelen. Az államtitkár elmondása szerint szerdán országosan 25 óvodában volt rendkívüli szünet, ami a 2947 intézménynek a 0,84 százaléka, valamint 88 iskolában működtek tantermen kívüli digitális tanrendben egyes osztályok, ami alatta marad a három százaléknak.

Október elsejétől lett bevezetve a hőmérsékletmérés a köznevelési intézményekben, amihez 41 ezer kézi hőmérőt biztosítottak. Tanévkezdéskor egy hónapra elegendő fertőtlenítőszert adtak ezen intézményeknek, a napokban zajlik az októberi adag kiszállítása. 

Maruzsa Zoltán összességében sikeresnek ítélte a védekezést a köznevelési intézményekben.

Rovatok