Index Vakbarát Hírportál

Rablással álcázta a sikkasztást a teherautó-sofőr a veszprémi ügyészség szerint

2020. október 9., péntek 18:44

Egy olasz teherautó-sofőr a minap bement a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Előadta, hogy egy mellékúton közlekedett, amikor személygépkocsival elébe vágtak. A gépkocsiból kiszálló két fekete maszkos, fekete szemüveget és sapkát viselő személy pedig fegyverrel arra kényszerítette, hogy hagyja el a furgont, s miután ez megtörtént, egyikük a teherautóval, a másik férfi pedig a személygépkocsival elhajtott.

A rendőrség a bejelentés alapján rablás miatt rendelt el nyomozást, amelynek során az elkövetőt tanúként hallgatták ki. A férfi a bejelentésében foglaltakkal túlnyomórészt egyezően adta elő a történteket, azonban volt, hogy ellentmondásosan válaszolt, majd elzárkózott a válaszadás elől – olvasható az ugyeszseg.hu honlapon.

A gyanú szerint a férfi a rábízott áruval a sajátjaként rendelkezett, s cselekményének leplezése érdekében valótlan bejelentést, majd tanúvallomást tett. A férfit sikkasztással, hamis tanúzással és hatóság félrevezetésével is gyanúsítják. A Veszprémi Járásbíróság, az ügyészség indítványára, elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. 

Rovatok