Index Vakbarát Hírportál

Hétvégén megbénul a belváros

2020. október 10., szombat 07:57

Futóversenyt rendeznek a fővárosban a hétvégén. Október 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap a Budai alsó rakpart, a Műegyetem rakpart, a Pázmány Péter sétány, a Szent Gellért rakpart, az Alagút, a Bem rakpart, az Attila út, a Lánchíd és a Várkert rakpart forgalmának korlátozásával tartják meg a Spar Budapest Maraton Fesztivált – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat. A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

A futóverseny előkészületei miatt lezárták a Pázmány Péter sétányt vasárnap 23 óráig. A főbb lezárásokra szombaton és vasárnap kell számítani. A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladását követően fokozatosan oldják fel.

Szombaton lezárják a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Petőfi híd között 7 órától 14 óráig, illetve a Petőfi híd és a Rákóczi híd között is várhatóan 10 órától fél 12-ig, a Műegyetem rakpartot pedig 9 és 16 óra között.

Időszakos és szakaszos lezárásra kell készülni a Fő utcában a Clark Ádám tér előtt, a Jégverem utcában, az Alagútban, a Clark Ádám téren, a Bem rakparton a Halász utca és Jégverem utca között, a Lánchídon, az Attila úton, a Lánchíd utcában és a Szent Gellért rakparton, továbbá a Várkert rakparton, az Ybl Miklós téren, a Döbrentei téren és az Apród utcában is 9 órától fél 11-ig.

Vasárnap lezárják a Budai alsó rakpartot az Árpád híd és a Petőfi híd között 6-tól 13 óráig, illetve a Pesti alsó rakpartot 7-től 15 óráig.

Időszakos és szakaszos lezárás:

Változások a közösségi közlekedésben

Tervezetten az alábbi változásokra kell számítani szombaton és vasárnap a közösségi közlekedésben – az időpontok a lezárások és feloldásuk függvényében változhatnak.

Október 10-én, szombaton

Október 11-én, vasárnap

Szombaton és vasárnap a 154-es autóbusz rövidített útvonalon, Újbuda-központig közlekedik.

Egyéb közlekedési, forgalmi hírek az Útinformtól:

A 71-es főúton, Keszthely térségében, a 116-os  kilométer nél útépítési munkák miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpás forgalomirányítás van érvényben.

(Borítókép: A 34. Spar Budapest Maraton résztvevői a budai alsó rakparton 2019. szeptember 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok