Index Vakbarát Hírportál

Délben kezdődik a Nemzeti Vágta

2020. október 10., szombat 10:26

Hetvenkét versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik szombat délben a 13. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén – adta hírül az MTI.

A koronavírus-járvány miatt az idei ünnepséget a szervezők közönség nélkül rendezik meg. A futamokat ugyanakkor a Duna TV közvetíti.

A lelátók nélkül megépített pálya vonalvezetése a szokásos módon a Hősök terén lesz a millenniumi emlékmű körül. Az első szám a kishuszár vágta, ezután jönnek a 72 versenyző település előfutamai. Lesz a Győri Ördöglovasok és a Kassai Lovasíjászok bemutatója, valamint dámalovaglás is. Vasárnap rendezik a többi versenyt, a középdöntőket, a nemzetközi futamot és a Nemzeti Vágta döntőjét.

Utóbbiról a Duna TV élőben közvetít vasárnap délután három óra fél hat között. A www.mediaklikk.hu oldalon pedig folyamatosan követhetők lesznek az események.

(Borítókép: Felsőpakony lovasa Látos Lili és Hernádkak-Belegrád lovasa Balogh Béla Márton a 12. Nemzeti Vágta kishuszár versenyszámának döntőjében a budapesti Hősök terén 2019. október 20-án. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok