Index Vakbarát Hírportál

Országgyűlési képviselőjelöltként indulna 2022-ben a fideszes Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere

2020. október 12., hétfő 23:13

 A Hit Rádió Gyújtópont című műsorának adott telefonos interjút Bús Balázs, Óbuda volt polgármestere. 

Az interjú apropója, hogy a III. kerületben kiderült, hogy egy óvónő pornográf felvételeket készített a rábízott gyerekekről. A Fidesz-KDNP-től a kerület vezetését egy éve vette át a DK-s Kiss László, aki szerint az ügyet a korábbi vezetés el akarta tussolni. Erről Bús Balázs azt mondta, Kiss László és Vadai Ágnes megnyilvánulása miatt feljelentést tett rágalmazás és becsületsértés miatt.

Hozzáfűzte, hogy eddig az ügyig azért nem jelent meg a nyilvánosság előtt, mert azt gondolta, kijár annyi az új vezetésnek, hogy tudjanak dolgozni, viszont állítása szerint az elmúlt 30 évben nem látott olyan erkölcsi mélyrepülést a kerületben, mint az utóbbi időben.

Szerinte a kerület új vezetésének semmilyen értékteremtési szándéka nincs, és más ellenzéki önkormányzatokkal összevetve is rosszul teljesít. Egy évvel ezelőtt egy érzelmi döntést hoztak az emberek, nem valami mellett, hanem valami ellen szavaztak. Bús Balázs emellett hozzátette, hogy kis különbséggel szenvedett vereséget Kiss Lászlótól, és ezzel együtt úgy tervezi, hogy nem a III. kerület vezetéséért száll versenybe 2024-ben, hanem a városrész országgyűlési képviselői mandátumáért szeretne indulni 2022-ben.

Az atv.hu vasárnap írt arról, hogy a Fidesz Fürjes Balázs miniszterelnökségi államtitkárt indítaná 2022-ben országgyűlési képviselő-jelöltként Budapest XII. kerületében Gulyás Gergely tárcavezető helyett. 

Rovatok