Index Vakbarát Hírportál

Köszönetet mondott a magyar támogatásáért az ukrán nagykövet

2020. október 12., hétfő 23:09

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt években beregszászi fejlesztő központján keresztül folyamatosan támogatta a kárpátaljaiakat. A karitatív szervezet a Magyarországon gyűjtött adományokból és kormányzati támogatásból élelmiszert és tüzelőt juttat a rászorulóknak, emellett munkaerő-piaci és gyermekeknek szóló fejlesztési programokkal, valamint jogi és szociális tanácsadással segít. 

Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete köszönetet mondott  a magyarok, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet támogatásáért, különös tekintettel az elmúlt hónapok kiemelt segítségét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy szerepvállalásuk túlmutat a kárpátaljai régión, az elmúlt években végrehajtott nagyszabású nemzetközi humanitárius programjuk Ukrajna tíz régiójába vitte el a segítséget.

Tavaly Herszonban jött létre a családon belüli erőszak áldozatait segítő krízisközpont, amelynek fejlesztését az Ökumenikus Segélyszervezet valósította meg a Hungary Helps, a helyi önkormányzat és az ENSZ támogatásával.

A magyar segélyszervezet 18 éve rendelkezik állandó képviselettel Ukrajnában: mind Kárpátalján, mind pedig Kijevben hivatalosan bejegyzett szervezetként végzi jószolgálati munkáját. Eddigi szerepvállalásának értéke meghaladja a hárommilliárd forintot, közvetlenül segítséget nyújtva több mint 300 ezer embernek.

Rovatok