Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést, egész álló nap zuhogni fog az eső

2020. október 13., kedd 06:30

Négy megyére másodfokú, kilencre pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a keleti, északkeleti és északi tájakon kiadós esőzésre kell számítani. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 millimétert meghaladó mennyiség eshet, de akik északkeleten élnek, rosszabbul járnak, mert ott lesz a legtöbb csapadék. Egy nap leforgása alatt akár 30 millimétert meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

Tovább rontja a keddi kilátásokat – már az időjárást tekintve –, hogy az eső mellett helyenként még a szél is tiszteletét teszi, konkrétan azt írják, hogy a Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél. A Kisalföldön, Alpokalján, Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérhetik a 70-75 kilométer per órás sebességet,  majd délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél. 

Kedd estig egyébként túlnyomóan borult lesz az ég, nem valószínű, hogy kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Rovatok