Index Vakbarát Hírportál

Négyezer újabb karantént rendeltek el

2020. október 14., szerda 12:38

Már huszonnégyezerhez közelít a Magyarországon hatóságilag elrendelt karanténok száma, az elmúlt 24 órában közel négyezer újabb karantént kellett elrendelni – mondta az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ vezetőhelyettese.

A rendőrtiszt ismertette, hogy kollégáinak összesen már 433 esetben kellett tömegközlekedési eszközön helytelen maszkviselés miatt intézkedni. Az elmúlt 24 órában összesen 75 esetben kellett fellépniük védelmi intézkedések elmulasztása miatt. Tömegközlekedési járműveken, amikor egyes személyek nem vagy nem megfelelően viseltek maszkot nyolcszor volt dolga az egyenruhásoknak, ám valamennyi személynél elég volt figyelmeztetni a szabályszegőket. 

Jóval több, 807 esetben kellett a szigorítások óta kereskedelmi egységekben közbelépni a rendőröknek védelmi intézkedések elmulasztása miatt. Az elmúlt 24 órában 67 személlyel szemben jártak el a rendőrök, mert üzletekben, boltokban és az előírt helyeken nem vagy rosszul viselték a maszkot, náluk 57 esetben elég volt a járőröknek figyelmeztetni, ám 3 személynél bírságot kellett kiszabni, illetve 7 szabálysértési feljelentést is tettek az egyenruhások. 

Az elmúlt 24 órában 10 007 hatósági házi karantént ellenőriztek a rendőrök, és 3707 új vesztegzárat kellett elrendelni, ezek többségét határátlépőknél. Jelenleg összesen 23 815 hatósági karantén van érvényben hazánkban. Az elektronikus ellenőrzés lehetőségével eddig 1104 fő élt. 

Rovatok