Index Vakbarát Hírportál

Balatoni településeken is rendeznek hétvégén időközi választást

2020. október 15., csütörtök 06:41

Vasárnap hét településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást. A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Balatonfűzfőn három független jelölt indul a polgármesteri posztért: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért tizenhatan versenyeznek. A választók létszáma 3789 fő.

Szigligeten kilenc független pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul. A választói névjegyzékben 832 fő szerepel.

Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért négy független jelölt száll versenybe: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13 jelöltből választhat a település négyszáz szavazója.

Megyeren a polgármesterségért a független Komendánt Irén jelöltette magát, a két képviselői helyre pedig két független. A választók névjegyzékében 29 ember található.

A Hajdú–Bihar megyei Tiszacsegén a polgármesteri tisztség öt független jelölt között dől el: Szeli Zoltán, Kern Szilvia, Fekete Gergő, Szántai János és Szilágyi Sándor. A képviselői helyekért 36 jelölt indul, közülük hatnak adhat mandátumot a 3775 választópolgár.

A Baranya megyei Merenyén a polgármesteri tisztségért két független, Krapecz Ferenc és Regős György, a négy képviselői helyért pedig tíz független küzd meg egymással. A választói névjegyzékben 235 fő szerepel.

A Bács–Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön a polgármesteri tisztségre két független, Illi Ferenc és Müller József pályázik. A kilenc jelöltből négy egyéni képviselőt választ a 135 választó.

A helyi választási irodák a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el. A szavazatszámlálók maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot, és tollat is vigyenek magukkal. A betegek, mozgásukban korlátozottak kérhetnek mozgóurnát, legkésőbb a szavazás napján délig.

Rovatok