Index Vakbarát Hírportál

A fővárosi önkormányzat támogatja az SZFE diákjait

2020. október 16., péntek 17:05 | aznap frissítve

A fővárosi önkormányzat nem a Vidnyánszky Attila-féle kuratórium, hanem a tanszabadságért küzdő hallgatók közléseit, kezdeményezéseit tekinti továbbra is irányadónak a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való együttműködésében – olvasható a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának Indexnek küldött közleményében. 

Ezért a főváros fenntartja felajánlását, „amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény autonómiájáért, tanszabadságért küzdő és az egyetem életébe történt törvénysértő beavatkozással bátran szembeszálló hallgatóknak tett”. Ha a hallgatók tanulmányaik folytatásához segítségre számítanak, és ezt jelzik a fővárosi önkormányzat vezetői felé, úgy a városvezetés a lehetőségeihez mérten kész minden segítséget megadni az SZFE diákjai számára.

„Budapest vezetése elkötelezett a tanszabadság és az egyetemi autonómia mellett és elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány és kinevezettjei a nyers erő politikájával akarják ellehetetleníteni az ország és Budapest egyik legjelentősebb felsőoktatási intézményének működését.” – áll a közleményben.

Rovatok