Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: a rendőrök fellépnek a szabálysértők ellen, de inkább csak figyelmeztetnek, mint bírságolnak

2020. október 16., péntek 12:26

A rendőrök a koronavírus elleni védelmi intézkedések kihirdetése óta az előírások megszegése miatt tömegközlekedési eszközökön összesen 480, a kereskedelmi és közintézményekben 686 esetben intézkedtek. Az elmúlt 24 órában a járműveken nyolcszor kellett utasokat a szabályszerű maszkviselésre figyelmeztetni, boltokban pedig 24-szer, amiből 5 rendőri beavatkozás feljelentéssel végződött. 

Az összesen alkalmazott 1348 intézkedés túlnyomó többségében (1154 alkalommal) elégnek bizonyult a figyelmeztetés. A személyforgalomban a tranzitálási szabályok megszegése miatt ugyanakkor a 62 esetből 61-szer bírságoltak. A határokon belépők közül 629-en kerültek karanténba, rajtuk kívül pedig 3650 esetben rendeltek el házi karantént, így összesen már 22 656 ember kényszerül a két negatív tesztig otthon maradni. Őket folyamatosan ellenőrzik a rendőrök, akik eddig 12 226 helyszíni kiszállást tartottak. 

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese arra is emlékeztetett, hogy a járvány első hullámában a lejáró személyi igazolványok és forgalmi engedélyek meghosszabbításának határidejét decemberig kitolták, így azok lassan aktuálissá válnak. Az alezredes figyelmeztetett, hogy a kormányablakok csak előzetes bejelentkezés után fogadják az ügyfeleket, akiknek ott is maszkot kell viselni az ügyintézéskor. 

Rovatok