Index Vakbarát Hírportál

Ezt a tantárgyat nem tanítják az iskolában

2020. október 16., péntek 14:55

A gyermeknevelésben minden segítség jól jön. Főleg akkor, ha szakemberektől érkezik és gyorsan elérhető. Ezt kínálja a Gyermekút weboldal és alkalmazás, amelyről a Csalad.hu adott hírt.

A szülői szerepet nem tanítják iskolában, a gyakorlatban azonban mindennap vizsga van. Amíg a kisbabából önálló felnőtt lesz, millió kérdés merül fel, és közülük nagyon sok válasz nélkül marad.

Ezekhez a problémákhoz kínál segítséget a Gyermekút weboldal és a hozzá tartozó alkalmazás.

Az oldal szakértői olyan tudnivalókat gyűjtöttek össze, amelyek átfogó, ugyanakkor könnyen érthető ismereteket nyújtanak a 0–6 éves gyermekek életkori sajátosságairól. Így a szülőknek tanácsokat, útmutatót kínálnak a gyermekük születésétől az iskolakezdésig, végigkísérik őket az ebben az időszakban felmerülő nehézségeken, bizonytalanságokon.

A Gyermekút weboldalon a pszichológusok, gyógypedagógusok alaposan körbejárják a gyermekfejlődés mérföldköveit, a felmerülő problémákat és a gyermek életében bekövetkező változásokat. Így a szülők bármikor választ kaphatnak kérdéseikre.

Az ingyenes alkalmazás célja a megelőzés: a felesleges szülői aggodalmak eloszlatása, az eltérő fejlődés jeleinek mielőbbi felismerése, probléma esetén a megfelelő szakember ajánlása. A szülők így személyesen vagy telefonon tanácsot kérhetnek gyermekük fejlődésével kapcsolatban.

Rovatok