Index Vakbarát Hírportál

Hétvégétől minden Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani Budapesten

2020. október 16., péntek 16:33

Valamennyi budapesti Tatra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani 2020. október 17-től, szombattól – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében. Ezzel tovább bővül azoknak fővárosi közösségi közlekedési eszközöknek a száma, melyeken kerékpárt is szállíthatunk.

A közleményből kiderül, hogy a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy egyharmadán lesz lehetőség kerékpár szállításra. Holnaptól a budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellett Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es villamosvonalon, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-as villamosvonalon közlekedők számára is elérhetővé válik a bringaszállítási szolgáltatás. 

Jelenleg több mint 140 villamoskocsin van lehetőség erre, holnaptól ez a szám 320-ra növekszik. Október 17-től a budai fonódó hálózaton a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosvonalon, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-14-es, valamint a 28-as vonalon közlekedő, kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsony padlós szerelvényekre szállhatunk fel bringánkkal. 

A fejlesztésnek köszönhetően a fővárosban közlekedő villamosszerelvények mintegy egyharmadán lehet már kerékpárt szállítani. 

Rovatok