Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy Karas Monikát idő előtt eltávolítják, de ezt ő cáfolja

2020. október 16., péntek 14:33

Lehetséges, hogy a magyar hírközlési és médiapiac szabályozó és ellenőrző hatóság vezetője nem tölti ki mandátumát – értesült a Szabad Európa. Lemondása esetén az utódját még a választások előtt kilenc évre nevezhetné ki a jelenlegi parlament. Karas Monika cáfolta az értesülést.

A lapnak több kormányközeli forrás is megerősítette, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vezetője, aki egyben a Médiatanács elnöke is, még mandátumának lejárta előtt lemond. Úgy vélték, ha ez megtörténik, akkor Karas Monika utódját még a 2022-es parlamenti választás előtt meg tudja választani a fideszes parlamenti többség kilenc évre. Érdekesség, hogy a vezető mandátuma 2022 augusztusában, pár hónappal az országgyűlési választás után jár le, és a törvény szerint nem lehet újraválasztani. 

Írtak arról is, hogy az NMMH elnöke tavaly augusztus óta a jegybank elnöki fizetésének mintegy 80 százalékát, azaz havi 4 millió forintot keres havonta, és ehhez jön még 400 ezer forint a Médiatanács elnöki tisztsége után.

Rovatok