Index Vakbarát Hírportál

Toroczkai László: propagandakiadványt semmisített meg Dúró Dóra

2020. október 16., péntek 17:22

Dúró Dóra nem könyvet akart ledarálni, hanem egy propagandakiadványt, és annak a tartalmát akarta megsemmisíteni. Ez nem ugyanaz! – mondta videóüzenetében a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László. 

Mint fogalmazott, miután Dúró Dóra megsemmisített egy propagandakönyvet, óriási és képmutató felzúdulásba kezdtek első sorban a balliberálisok. Jellemzőnek nevezte, hogy például a Magyar Könyvkiadók és a Könyvterjesztők Egyesülete egyenesen középkori könyvégetéseket, Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója pedig már a vészkorszakot vizionálta. 

Üzenem azoknak a figuráknak, akik most ilyen rettenetesen aggódnak a könyvdarálás vagy könyvégetés miatt, hogy valójában Dúró Dóra nem könyvet akart ledarálni, nem könyvet égetett el, nem a kultúrát akarta megsemmisíteni, hanem egy propagandakiadványt, és annak a tartalmát akarta megsemmisíteni, ez nem ugyanaz! 

– fogalmazott Toroczkai László, hozzátéve, hogy ma már sajnos nagyon kevesen, és egyre kevesebben olvasnak hagyományos könyveket, viszont milliók olvassák a különböző közösségi médiafelületeket, ezért pedig senki nem aggódik.

Soha nem hallottam a tiltakozásukat ezeknek a most ennyire, a cenzúra miatt és a tartalmak megsemmisítése miatt aggódóknak akkor, amikor például az én Facebook-oldalamat 207 ezer követővel az EP-választások hajrájában egyszerűen csak indoklás nélkül, egyik napról a másikra törölte a Facebook, és ezzel beavatkozott a választási kampányba. Soha nem hallom amiatt a hangjukat, hogy magyarok és persze európaiak tízezreinek posztjait cenzúrázza naponta a Facebook, vagy törli videókat a YouTube – mint ahogy törölte a YouTube Dúró Dóra úgynevezett darálós videóját is. Ha ők valójában a tartalom megsemmisítése ellen tiltakoznak, akkor tegyék hozzá, hogy az igazi tartalommegsemmisítés, ha úgy tetszik, a modern kori, úgynevezett XXI. századi könyvégetés az itt zajlik a közösségi médiában.

– részletezte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. 

Rovatok