Index Vakbarát Hírportál

Tréleren hozott autóban akartak drogot csempészni

2020. október 18., vasárnap 10:20

Negyven csomagban összesen bruttó 17,58 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök egy lengyel tréleren Magyarországra érkező Renault-ban – számolt be a fogásról a police.hu. Az után csaptak le, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának tudomására jutott, hogy egy magyarországi banda nagy mennyiségű kábítószert akar hazánkba becsempészni.

A nyomozók megtudták, hogy 2020. október 16-án egy eredetileg francia rendszámú Renault-ba az egyik hazánkkal szomszédos országban drogot rejtettek, majd a jármű rendszámát leszerelve  egy lengyel honosságú trélerre helyezték, és így érkezett meg Magyarországra.

A járművet egészen Budapestig követték a rendőrök, és tanúi voltak, ahogyan a sofőr a XIV. kerületi Egressy úton a Renault-t átadta H. Mihály 42 éves budapesti lakosnak. Természetesen az autót átvevő férfit sem vesztették szem elől a nyomozók, és lecsapták rá, amikor egy garázsba akart beállni a járművel.

A rendőrök alaposan átvizsgálták a tréleren érkezett járművet, és 40 csomagban közel 20 kilónyi marihuánát találtak benne. Később az autót átvevő H. Mihály lakásában is drogra bukkantak. 

A férfit a nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették, illetve a rendőrök megállapították, hogy a tréler sofőrjének nem volt tudomása a kábítószer-szállítmányról. 

Rovatok