Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: az első havi mérleg másfélezer rendőri intézkedés

2020. október 21., szerda 11:51

Egy hónapja vannak érvényben a járvány második hulláma miatt kihirdetett védelmi szabályok. Megszegésük miatt összesen 1542 esetben kellett a rendőröknek intézkedniük, de ezek többségében, 1322 esetben elég volt a figyelmeztetés. 

A tömegközlekedési eszközökön összesen 566 utas ellen kellett eljárni a megfelelő maszkviselés betartatásának elmulasztása miatt, az elmúlt 24 órában azonban mindössze 16 ilyen eset történt, és abból is csupán egy végződött bírságolással. A közintézményekben és üzletekben történt 976 esetből tíz jutott tegnapra. 

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy a tranzitálási szabályok megsértése miatt 29 esetben jártak el. Jó hír viszont, hogy holnaptól eggyel több helyen szabad az út: a magyar–ukrán határszakaszon reggel 7 és este 7 óra között megnyitják a barabási átkelőhelyet. 

Több mint 25 ezren vannak karanténban, az elmúlt 24 órában 4283 ilyen korlátozást rendeltek el, közülük 418-at a határainkon átlépőkkel szemben. Ezzel együtt a hatóságok a házi karanténban lévőket is folyamatosan ellenőrzik, egy nap alatt 1155 helyszínre szálltak ki, hogy meggyőződjenek az otthonmaradási szabályok betartásáról –  ismertette az adatokat az alezredes.

Rovatok