Index Vakbarát Hírportál

Látni és látszani kampány

2020. október 21., szerda 19:19

Az ORFK Baleset-megelőzési Bizottságának támogatásával országos kampány indult a héten, ami ingyenes kocsiátvizsgálást biztosít számos szervizben az ország egész területén. Az őszi idő beköszöntével a biztonságos közlekedés érdekében fokozott figyelmet érdemel autóink műszaki állapota – messze túl a gumiabroncsok tapadásán. A kampány célja felhívni a figyelmet a sofőrök átfogó felelősségére a baleset-megelőzésben – ami kiterjed a vezető fizikai állapotára is.

A térítésmentes szolgáltatások a kiválasztott szervizekben és OMV töltőállomásokon tartalmazzák a gépjármű világító- és jelzőberendezéseinek, valamint a szélvédőnek az ellenőrzését – továbbá minden egyéb alkatrészét, ami akadályt jelenthet a szabad kilátásban. A sikeres átvizsgálást, illetve szükséges beállításokat követően a szerelők tanúsítványt nyújtanak át – ez esetleges igazoltatás esetén meggyorsítja az ellenőrzést.

Az akcióhoz csatlakoztak ingyenes látásvizsgálatot biztosító optometristák is országszerte, akik segítenek kiszűrni a látást akadályozó fiziológiai problémákat. A kampányban részt vevő szemészetek, illetve regisztrált szervizek teljes listája megtalálható a https://latnieslatszani.hu/ portálon.

Az ingyenes akció december 6-ig tart.

(Borítókép: Damian Gillie / Construction Photography / Avalon / Getty Images)

Rovatok