Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna: Kvalitásai miatt kértem fel Ceglédi Zoltánt

2020. október 22., csütörtök 17:20

Január óta Donáth Anna stábjában dolgozik Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista és humorista – írta meg szerdán a 444.hu. A Momentum európai parlamenti képviselője válaszolt az Index azon kérdésére, hogy mi alapján kérte fel asszisztensi munkára az ismert elemzőt. A 444.hu-nak Ceglédi már elmondta:

egyéves, határozott idejű szerződést kötött, ez közelebbről pedig kommunikációs tervezést jelent az Európai Parlamentben végzett képviselői munka magyarországi bemutatására, továbbá szövegírást, kampányötletek kigondolását, stratégiai tanácsadást, és politikai napirendelemzést.

A portál megkapta Donáth Anna stábjától a szerződést is, amely szerint az elemző január eleje óta dolgozik az európai parlamenti képviselő helyi asszisztenseként, és ezért havi bruttó 865 ezer forint javadalmazást kap. A 444.hu egyébként hozzátette, hogy a szerződésben és a munkakapcsolatban semmi rendkívüli nincs, csak azért érdekes, mert „eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra”.

Ugyanakkor az információ, hogy Ceglédi a Momentum európai parlamenti képviselőjének dolgozik, nyilvánosan is könnyen ellenőrizhető bárki számára Donáth Anna hivatalos honlapján.

A sajtóban és a közösségi térben Ceglédit többnyire azért kritizálták a hír megjelenése után, mert sokat foglalkoztatott véleményvezér, aki független elemzőként rendszeresen szólal meg, illetve publikál a kormányoldal, valamint az ellenzék politizálásáról is.

A Facebook-oldalán Ceglédi sem hagyta szó nélkül, hogy hirtelen ráirányult a figyelem a 444.hu cikkét követően.

Egyetlen személyes megjegyzést szeretnék csak az alábbiakhoz hozzátenni. Arról, hogy a bő évtizedes közszereplői pályafutásomnak gyakorlatilag nulla lenyomata volt eddig az ezzel majdnem egyidős 444-en. Soha nem akadt egy olyan gondolatom, javaslatom sem, amit említésre méltónak tartottak volna, pláne nem kérdeztek soha semmiről. Amivel nincs bajom, elfogadtam, hogy a kúllistán már 2011-ben örökre beteltek a helyek, és megépítettem a saját nyilvánosságomat. Az ignorancia pont ezért nem is volt kölcsönös: én rendszeresen megosztottam a cikkeiket, hivatkoztam saját írásaimban és hírlevelemben, kommentáltam az oldalukon. Náluk ezzel szemben »Ceglédi Zoltán« ez idáig nem létezett. Így viszont megszülethetett az olvasóik számára a leleplező cikk Az Emberről, Akit Önök Kizárólag Máshonnan Ismernek

– írta a politikai elemző.

Ceglédi Zoltánt több mint egy évtizedes tapasztalata és kommunikációs kvalitásai miatt kértem fel a munkára

– válaszolta az Donáth Anna az Indexnek. Arról is nyilatkozott, hogy milyen elemzői munkára kötöttek szerződést. A feladat első része: a médiában és közbeszédben megjelenő témák rangsorolása, és az adott politikus profiljába illő téma kiválasztása, amelyben érdemes megnyilvánulnia.

Ezt követően pedig az adott témában rövid, közép és hosszú távú politikai kommunikációs üzenetek megfogalmazása, majd kidolgozása különböző platformokra  – közösségi média, hagyományos média, élő szereplés

– tette hozzá Donáth Anna.

(Borítókép: Donáth Anna – Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok