Index Vakbarát Hírportál

Uniós környezetvédelmi díjat nyert el a Nébih kezdeményezése

2020. október 22., csütörtök 05:56

A magyar FIRELIFE  program egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt, a csapat tagjai pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők.
A program olyannyira hatékony, hogy létrejötte óta az erdőtüzek száma közel harmadával, a károsodott területek mérete  közel 90 százalékkal csökkent.

A FIRELIFE ellenőrzőlistája más országok számára is eszközül szolgálhat saját tűzvédelmi rendszereik és eszközeik kidolgozásához – közölték a díjátadón. A magyar éghajlatvédelmi kezdeményezés mellett idén egy szlovén természetvédelmi, és egy portugál környezetvédelmi projekt részesült az elismerésben.

A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel az Unió különdíjat is kiosztott, melyet egy, a koronavírus-válsághoz történő alkalmazkodást segítő olasz projekt nyert el.

Az indoklás szerint a nyertes kezdeményezések azért érdemelték ki az elismerést, mert „rendkívüli mértékben előmozdítják” a környezeti, gazdasági és társadalmi fejlődést.

Az uniós LIFE-program fő elemei között van a körforgásos gazdaságra való átállás támogatása és az éghajlatváltozás fokozottabb mérséklése.

Rovatok