Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja

2020. október 23., péntek 10:46

Szomorú hírt közölt a Bild című német bulvárlap, amely egy legendás cirkuszfamília tagjának, René Cassellynek a Facebook-bejegyzése szerint arról ír: elpusztult a szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty.

Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty. 

– idézi a Bild a bejegyzést, amelyet a Blikk szemlézett. A 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Bettyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafariparkban.

Az információt állatvédők hozták nyilvánosságra, de állításuk szerint az állatok még nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer, a Pro Wildlife állatjóléti szervezet társalapítója azt állította a lapnak, hogy egy fellépés után, egy kamionban pusztultak el az állatok. 

Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el. Előfordulhat, hogy az elefántokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

(Borítókép: Ifj. Richter József cirkuszigazgató artista elefántokat etet a Magyar Nemzeti Cirkusz telephelyén Szadán 2020. április 2-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok