Index Vakbarát Hírportál

Kétmillió forintot ad a rendőrség a tótkomlósi csecsemőgyilkosság nyomravezetőjének

2020. október 23., péntek 22:01

Megemelték a nyomravezetői díjat a hatóságok a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében. Eddig félmillió forintos díj járt az esetleges nyomravezetőnek, azonban ezt az összeget kétmillió forintra emelték. A police.hu-n arra kérik az embereket, hogy ha valakinek ismerős az alábbi pléd vagy gyermekruha, jelentkezzen a rendőrségen. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra majdnem egy éve, 2019. október 26-án a kora esti órákban érkezett bejelentés arról, hogy Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, egy nejlonzacskóban halott csecsemőt találtak. Az újszülöttet a képen látható ruhába és plédbe csavarták be, és ezekkel együtt tették a szatyorba.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a plédet, vagy a kislányméretű ruhát látta már valakin, tegyen bejelentést. Azok jelentkezését is várják, akik az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. A rendőrség a bejelentő adatait bizalmasan kezeli.

Bejelentést lehet tenni a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1–3., telefonszám: +36 66/523-700), de emellett két ingyenes számon, a 112-es segélyhívón és a Telefontanú 06/80/555-111-es számán is a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.

Rovatok