Index Vakbarát Hírportál

Halálos áldozatokat is követeltek a hosszú hétvégi tűzesetek

2020. október 26., hétfő 17:58

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben – adta hírül a katasztrófavédelem közleményében. Már péntek este négy embert vittek kórházba, akik szén-monoxid-mérgezést szenvedtek egy napkori családi házban. Még ugyanazon a napon egy nyíregyház családi ház gyulladt ki, valószínűleg a kályhából kipattanó parázs miatt. A helyszínen dolgozó tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a házban.

A szombat már nyugodtabb volt, ám vasárnap egy dencsházi családi ház melléképülete lángolt, melynek oltásakor a tűzoltóknak sikerült az égő épületből egy embert kivinniük, azonban már késő volt, nem lehetett rajta segíteni. A hét utolsó napján Dunakeszin szintén egy ház egyik melléképülete égett, melynek a bejáratánál egy embert találtak, aki belehalt sérüléseibe. 

Ugyancsak vasárnap Zalaszentmihályon három ember halt meg egy horgászkunyhóban, mert egy kályhával fűtöttek, ezért nem kizárt, hogy szén-monoxid-mérgezés okozta a halálukat. A katasztrófavédelem mindegyik halálesetet vizsgálja.

Rovatok